Värmen i lägenheterna

21 november, 2011

Som flera av er har märkt av har vi haft problem med värmen i lägenheterna, då radiatorvärmen varit ojämnt fördelad i fastigheten. Lägenheterna högst upp har varit kalla medan vissa lägenheter längst ner har haft så varmt att de behövt hålla fönstren öppna. Det beror huvudsakligen på att radiatorsystemet är underdimensionerat. En energioptimering är för närvarande svår att genomföra.
Därför har vi nu ökat temperaturen på radiatorvattnet och även undersökt en eventuell ökning av temperaturen på tilluften.
Styrelsen har startat en utredning där första steget var luftningen av elementen och OVK-besiktningen av ventilationen i förra veckan.
Om problemen återstår är ett flertal olika åtgärder tänkbara. De kan till varierande kostnad införas på kort eller lång sikt. Exempelvis tilläggsisolering av vinden, justering av termostater, ombyggnad av matningssystemet, justering av kurvan på vattentemperaturen till radiatorerna, justering av temperaturen på tilluftventilationen och borttagning av sockelventilationen.


One Response to Värmen i lägenheterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *